Συμμετοχή της Εδρας UNESCO στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Αριστοτέλη

Η Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία δραστήρια και αλληλέγγυα ιθαγένεια, οργανώνει έναν Εριστικό Διάλογο (Debate) στην εκδήλωση “Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30 με 20:45, στην Αποθήκη Δ, στον Προβλήτα 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στο  Λιμάνι.

Ο Διάλογος θα βασίζεται στο απόφθεγμα του Αριστοτέλη “Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί ότι πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων”.

Στον Εριστικό Διάλογο θα συμμετέχουν η κ. Ζωή Διδίλη, φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η κ. Κοραλία Κοντού, φοιτήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον «Αριστοτέλη τον Μέγιστο των Φιλοσόφων» ολοκληρώνει τη σειρά των επτά  εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα», που αφορούσε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας με αφιερώματα στη ζωή και το έργο των δύο μεγάλων Μακεδόνων, του Αριστοτέλη και του μαθητή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η τελευταία αυτή εκδήλωση, όπως και όλες οι προηγούμενες που διοργανώθηκαν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει σκοπό να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό και να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αιχμή το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.Eristikoi dialogoi

Comments are closed.