Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO & η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής διοργάνωσαν ”Ενημερωτική Συνάντηση Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO (ASP net) Περιφερειών Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας”. Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ συμμετείχαν εκπαιδευτική απο τα σχολεία της Ανατολικής, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Απήυθηναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικ.Τζιτζικώστα. 

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο της Έλενας Καρανταγλή, μαθήτριας του 1ου Λυκείου Πολύγυρου Χαλκιδικής ” The Seeds of Peace”, που κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της UNESCO ”Pathways to a Culture of Peace: Global Contest for Mutual Understanding”. Στην μαθήτρια απονεμήθηκε αναμνηστικό απο την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO , και την Διεύθυντρια της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής Π.Νάσκου-Περράκη αλλά και την Διευθύντρια της Έδρας UNESCO Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη του ΑΠΘ, κα Δήμητρα Παπαδοπούλου. 

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο των δύο εδρών στο πεδίο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Ενώ ο Δρ.Σκουληκάρης εκπρόσωπος της Έδρας UNESCO ”Διεθνές Δίκτυο Κέντρω Υδάτων -Περιβάλλος για τα Βαλκάνια για την Βιώσιμη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων και Επίλυση Διενέξεων” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της έδρας στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. 

Τέλος εκπρόσωποι συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO (3ο Δημοτικό Σερρών, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, Λύκειο Ευκαρπίας) παρουσίασαν και ανέλυσαν την δράση τους στα πλάιδια τις συνεργασία με την UNESCO, αλλά και χρήσιμες καλές πρακτικές για εκπαιδευτικούς. 

1459939_587506294653868_2060104335_n