Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης παρουσίασε μια σειρά καινοτόμων δράσεων που αφορούν τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την υποστήριξη της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής, της έδρας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφορά την Ευρώπη, Σε αφορά» και του Ομίλου Θεσσαλονίκης για την UNESCO. Αφόρμηση για την εκδήλωση αποτέλεσε η ανακήρυξη του 2013 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών και σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την Ε.Ε., τους θεσμούς της, καθώς και τα δικαιώματα που απορρέουν από την ένταξή μας σε αυτήν.

__

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια του Ελληνικού Κολλεγίου και Πρόεδρος του Ομίλου Θεσσαλονίκης για την UNESCO κα. Έμυ Φουντά, η Διευθύντρια της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα. Π. Νάσκου-Περράκη. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του τέως Ευρωβουλευτή και ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ι. Κουκιάδη, καθώς και η εισήγηση της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντριας της Έδρας Jean Monnet κας. Δ. Αναγνωστοπούλου.

Στη συνέχεια μαθητές παρουσίασαν το ενημερωτικό έντυπο που εκπόνησαν με τίτλο «Ευρωπαίος Πολίτης: Μάθε τα Δικαιώματά σου», το οποίο εκδόθηκε από το Ελληνικό Κολλέγιο με την επιστημονική επιμέλεια των καθηγητριών κας. Π. Νάσκου-Περράκη και Δ. Αναγνωστοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί, καθώς και γονείς των μαθητών του σχολείου μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου κ. Β. Κεχαγιάς, ενώ την επιμέλεια είχαν καθηγητές καθηγητές του Ελληνικού Κολλεγίου. 

Σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας σε ηλεκτρονική μορφή το έντυπο “Ευρωπαίος Πολίτης: μάθε τα δικαιώματά σου”. 

1526203_567516659994704_85174761_n


1513257_567516993328004_1333960501_n